Skab tillid med videobeskeder på Linkedin 🤳🏼

Invitationerne til kaffemøder fylder i kommentarfeltet på Linkedin. Fordi hvem er det egentligt vi kommentere på og følger. Hvem er “mennesket” bag? Vi ønsker at se og høre og bruge alle vores sanser socialt. Mange af os har flere hundrede, ofte tusinder af “relationer” på Linkedin til folk vi aldrig har mødt, og relationerne er ikke nødvendigvis særligt dybe eller stærke. De kan endda opleves som meget overfladiske, fjerne og tomme. Det skyldes, at skriftsproget er den eneste bro mellem os og de connections som alene eksisterer her.

Med mindre selvfølgelig, du laver videoopslag eller videobeskeder, hvor du modtageren får en langt mere facetteret og nuanceret oplevelse af dig og dermed dit budskab. Video tillader at vi kan se hinandens mimik, gestik og glimtet i øjet og det er en af grundene til at selfievideogenren er blevet populær på Linkedin.

Jeg vil dog også slå et slag for at du bruger videoformatet i private SMS-beskeder eller på Linkedin, hvis du hurtigt vil knytte en relation til et menneske, du aldrig har mødt live. Lidt som en slags “snapchat for voksne”. Og ja, det kan virke meget intimt og privat at lave en videobesked de første par gange, men det er jo netop pointen. Vi kommer et stort skridt tættere på hinanden, hvis vi tør.

Video betyder nemlig - i modsætning til tekstkommunikation - af vi kan afkode og fornemme hinandens væsen. På splitsekunder. Relationsopbygningen går langt hurtigere. Og som bekendt er det tillid, der skaber salg. Og de fleste af os har jo dybest set et eller andet til salg i form af budskaber, produkter og konsulentydelser.

… tekstbeskeder, er derimod mod et lidt mere tricky format, når det handler om at skabe relationer.

I værste fald kan en velment, fx humoristisk formulering, skabe misforståelser, fordi glimtet er usynligt. En i hast formuleret tekstbesked, kan mangle det empatiske tonefald, der former udsagnet i en mere diplomatisk retning. Og på Linkedin kan vi derfor følge en person i årevis, men først fornemme personen i det øjeblik vi ser personen på video og forstår, hvad personen “handler om”.

Jeg oplevede det for nyligt, da jeg modtog en video-besked på Linkedin fra en connection, jeg havde fulgt i et par år, uden helt at fornemme hvem personen var (personen laver ikke videoopslag). Pludselig forstod jeg - via tonefaldet, gestikken, mimikken og det talte - hvad den person “handlede om”. Det føltes godt, og relationen var straks dybere og mere værdifuld.

Det er er de mindste sådan jeg selv oplever forskellen på tekst og video, sagt med en hvis vægt - håber jeg - som tidligere full time tekstforfatter og litteraturelsker. Klicheen er god nok: Video siger bare mere end 1000 ord.

MIn tilbud til dig

Men tag ikke mit ord for “videobeskedeffekten,” men prøv selv at lave disse videobeskeder og mærk efter.

Hvis du har lyst må du mege træne lidt på mig. Send mig en videobesked per SMS eller via Linkedin. Så er du kommet i gang. Og skulle du glemme at kigge i kameraet eller holde lidt pauser undervejs, er jeg vant til det, da jeg underviser i mobilvideo til dagligt. Og det er selvfølgelig kun mig, der ser din video.

Sidegevinsten ved videobeskeder

Som en sidegevinst ved at begynde at lave videobeskeder, kommer du ind i vanen med at lave video, og det er meget værd, hvis du senere vil kommunikere mere via video - fx i dine opslag på Some. Og det er en rigtig god ide, hvis du vil øge rækkevidden af dit opslag da videoopslag får gennemsnitligt 1200 %, så mange visninger som tekst- og fotoopslag på Linkedin (iflg. Linkedin, der citere Hubspots 2020 rapport).

Kamerasky? Træn det væk med denne øvelse

Hvis du oplever det grænseoverskridende, har du det som de fleste af mine kursister første gang de skal lave en selfievideo, men det kan sagtens trænes (væk). Øv dig med denne øvelse:

Fortæl hver aften 3 gode ting som er sket i løbet af dagen til rullende mobilvideokamera - i 10 dage i træk. Kun til dig selv. Se videoen en gang og væn dig til at se og høre din egen stemme (den lyder nemlig anderledes for det ydre øre).

Efter 10 dage lover jeg dig at du er langt mere klar til at erobre verdens opmærksomhed med video. Promise.

Kig i det lille selfie mobilvideokamera, når du videooptager

Husk at kigge i det lille selfiekamera øverst, når du taler. Så du “ser folk i øjnene”.

Og husk, at du kun har to minutters taletid, når vi taler videobeskeder på Linkedin.

Jeg håber som sagt, at du vil bruge mig som øvebane i din første videobesked - mit direkte nummer er 20 99 65 98, hvis du foretrækker at sende din video til mig SMS fremfor Linkedin.

Ellers finder du min Linkedinprofil her.

Jeg svarer dig naturligvis asap 🤳🏼

Mvh. Thomas

Thomas Dahl Nordlund

Cand.mag, journalist og videograf med forkærlighed for kommunikation, der gør en positiv forskel for mennesker og bundlinjer. 

https://www.mobilvideo.dk
Næste
Næste

Hvad skriver du til chefen, når du vil på mobilvideokursus?